Намиращата се на 116-о място в световната ранглиста по тенис Шелби Роджърс поднесе изненадата на турнира на твърда настилка в Лексингтън, след като се наложи над водачката в схемата Серина Уилямс с 1:6, 6:4, 7:6(5) и така си осигури участие на полуфинал. 27-годишната Роджърс не започна добре мача и позволи на Уилямс да спечели първия сет с лекота с 6:1.

Във втория сет обаче Роджърс подобри играта си и не загуби нито веднъж гейм на свой сервис. Американката изчака своя шанс в десетия гейм, в който на свой ред направи пробив, за да изравни сетовете на 1:1.

В решителния трети сет пробиви отново нямаше, а ключова се оказа серия от четири последователни точки на Роджърс в тайбрека, която доведе резултата от 1:3 до 5:3 в нейна полза, преди да успее да затвори мача със 7:5 точки. За Шелби Роджърс, която през предишните два сезона лекуваше травма в коляното, това бе трета победа над тенисистка от топ 10 на света.

На полуфиналите тя ще играе с швейцарката Жил Тайхман, която победи с 6:2, 6:4 Кики Белис. В другия полуфинал в турнира ще имаме изцяло американски сблъсък между Дженифър Брейди и Коко Гоф. Брейди разгроми чехкинята Мари Боузкова с 6:1, 6:2 за 66 минути игра, докато тийнейджърката Гоф направи обрат от сет и пробив пасив, за да победи осмата в схемата Онс Жабур от Тунис с 4:6, 6:4, 6:1.