Серина Уилямс спечели очаквания с огромен интерес мач със сестра си Винъс от турнира в Лексингтън, Кентъки. Това бе 31-ви двубой между двете. Балансът вече е 19:12 победи в полза на 38-годишната Серина.

Зрелищният мач започна отлично за по-малката от сестрите, която поведе с 2:0. След това обаче нещата се обърнаха на 180 градуса и 40-годишната Винъс спечели пет поредни гейма. Серина опита да се бори, но вредата вече бе нанесена и Винъс затвори спокойно сета с 6:3.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

В началото на втората част американките си размениха по два гейма, но след това бе ред на Серина да осъществи пробив. Сценарият бе аналогичен на този в предходния сет, но с разменени роли - Серина поведе с 5:2, Винъс върна един гейм, но по-младата от двете сестри запази контрола върху сета и спечели с 6:3.

Последният сет беше значително по-оспорван. Винъс поведе, но Серина направи пълен обрат. След това отново настъпиха силни минути за по-голямата сестра и тя дръпна с 4:2. Серина обаче отговори по неотразим начин - четири поредни спечелени гейма, което доведе до обрата с 6:4 и класирането й на 1/4-финалите. Там носителката на 23 титли от Големия шлем ще се изправи срещу Шелби Роджърс, която елиминира Лейла Фернандес с 6:2, 7:5.