Григор Димитров официално обяви, че се разделя с треньора си Дани Валверду. Най-добрият ни тенисист постъпи повече от тактично, след като благодари на венецуелеца и не разкри причината за края на техните взаимоотношения.

Източници на БЛИЦ обаче разкриха, че отношенията между двамата охладнели след контузията в рамото,  която Гришо получи през зимата.

Още тогава най-четената агенция писа, че Григор е бил посъветван да се оперира от медици, живеещи в Монте Карло, където българинът има жилище.

Бившата му приятелка Мария Шарапова също го посъветва да не отлага хирургическата интервенция, защото това ще влоши състоянието му. Маша легна под ножа именно заради същата диагноза.

Не така обаче мислели хората от медицинския екип на Димитров.

Димитров впоследствие се завърна на корта, но стискаше зъби и играеше на обезболяващи инжекции.

Преди началото на турнирите на клей болките се засилили и Гришо е имал ново чуване с Шарапова. Въпреки че вече не са гаджета, двамата си поддържат връзка и днес. Рускинята този път била повече от настоятелна, че ако иска да си върне победите, Григор трябва наистина да се оперира.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Треньорът му Валверду обаче пеел друга песен, доверявайки се на медицинския щаб на Гришо. Лекарите били категорични, че операцията не е належаща.

Но Григор продължава да бъде неефективен на корта. Последното му отпадане от квалификанта Тейлър Фритц в Мадрид е най-яркият пример за слабата му форма.

Според мълвата Димитров и треньорът му стигнали почти до разправия заради проблема с рамото.

„Причините за раздялата му с Валверду са доста, но това, дали да се оперира или не, също оказа влияние за крайното решение на Гришо. Не е изключено да се оперира – дали скоро или по-късно, това само той може да го каже”, коментират източници на БЛИЦ.