ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Един от най-добрите тенисисти за всички времена Новак Джокович спечели голяма победа извън корта.

В последните дни се разрази скандал с негов отказ да даде допинг проба преди мач от Купа "Дейвис", след което се чуха призиви да бъде наказан с лишаване от състезателни права.

Международната агенция за тенис интегритет (ITIA) се задейства и направи проверка, от която стана ясно, че няма абсолютно нищо вярно в твърденията на недоброжелателите му.

"Първото нещо, което трябва да се каже е, че Джокович не е отказвал тест. Правилата гласят, че когато даден играч бъде уведомен, той трябва да предостави проба възможно най-скоро", заявиха от ITIA пред L'Equipe.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

"В отборните състезания, като например Купа Дейвис, играчите могат да бъдат информирани преди мач, докато в други състезания тестването обикновено се извършва след двубой. Процедурата не е променена нито за това състезание, нито за играча".

"В Купа Дейвис отборите се уведомяват преди началото на мача. Това позволява на играчите да изберат дали предпочитат да го направят преди срещата си, в противен случай това ще стане след него", каза член на организацията.

"Те имат възможност да избират. Някои играчи предпочитат да го направят преди, това ги освобождава след срещата, което също не е лошо, те избягват да остават на място твърде дълго след края на срещата", добавиха от ITIA.