ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Известният френски тенисист Гаел Монфис се отказа от участие на турнира от категория ATP 250 Sofia Open 2022 заради контузия.

През този сезон французинът спечели титлата в Аделаида и достигна до четвъртфиналите на Australian Open, но влезе в омагьосан кръг от контузии и затова ще пропусне надпреварата в София. Бившият №6 в света бе извън кортовете над три месеца и не игра на Ролан Гарос и Уимбълдън заради травма в десния крак. Французинът се завърна в игра на Мастърса в Монреал, но още в третия си мач приключи заради травма и пропусна US Open.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Засега не е ясно кога Монфис ще се възстанови от контузията и той продължава да отказва предварително заявените турнири в програмата си, като един от тях е Sofia Open, на който е играл два пъти. През 2019 година той достигна до полуфиналната фаза и отпадна от бъдещия шампион Даниил Медведев, докато през миналия сезон игра финал, в който отстъпи на двукратния носител на трофея в българската столица - Яник Синер.

Освен Монфис от турнира в София се отказа и световният №41 Филип Крайнович, а на техните места в схемата влизат Камил Майхржак и Пабло Андухар.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК