ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Рафаел Надал, който една година беше извън корта заради контузия, се завърна официално в игра в среща на двойки от турнира в Бризбeйн. Носителят на 22 титли от Големия шлем и треньорът му Марк Лопес загубиха в първия кръг с 4:6, 4:6 от Джордан Томпсън и Макс Пърсел.

След поражението 37-годишният Надал благодари на феновете по трибуните за подкрепата. Сред зрителите бяха съпругата му Мария с момченцето им. Малкият Рафа беше с ракета в ръка.

Въпреки загубата, за Надал най-важното бе, че отново е здрав и може да играе, след като прекара близо година извън Тура.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Матадора и Марк Лопес бяха играли много пъти като тандем, а най-големият им съвместен успех дойде през 2016 г. Тогава спечелиха златните медали на олимпийските игри в Рио де Жанейро, побеждавайки на финала Флорин Мергеа и Хориа Течау (6:2, 3:6, 6:4).

Надал ще направи дългоочакваното си завръщане на сингъл срещу Доминик Тийм. При тегленето на жребия в Бризбейн, на испанеца се падна да срещне квалификант и изглеждаше, че може и да няма толкова труден опонент, но в крайна сметка това ще е бившият №3. Тийм премина пресявките, след като в решителния последен кръг победи Джулио Сепиери след обрат - 3:6, 6:4, 6:4.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!