Григор Димитров ще започне срещу французина Уго Юмбер на старта на "Western & Southern Open" в Ню Йорк. При успех първата ни ракета ще се изправи срещу квалификант или "щастлив губещ", обявиха организаторите след тегленето на жребия. Oчаква се да бъде оповестена и програмата. 

Както вече стана ясно, от вчера Григор Димитров е в Ню Йорк, като се очаква да направи първа тренировка на американска земя по-късно днес. 

До момента Григор и Юмбер са играли само веднъж. През 2019 г. Димитров се класира на 1/16-финалите от "Мастърс" 1000 турнира в Париж след фамозен обрат над представителя на домакините - 4:6, 6:1, 6:2.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Жребият за турнира в Ню Йорк, който предшества US Open (стартиращ на 31 август) прати Гришо в последната четвърт на схемата. При евентуална нова победа Димитров ще се бори за място на 1/4-финалите най-вероятно срещу втория поставен в основната схема Доминик Тийм. В горната част на тази четвъртина пък фигурират Александър Зверев и Анди Мъри.

Бомба в БЛИЦ: Гришо с ново гадже! Мистерията обаче е пълна…

Водач в схемата е Новак Джокович. В третия кръг го очаква по-сериозно препятствие в лицето на Николоз Басилашвили или Феликс Оже-Алиасим. 

Даниил Медведев, Роберто Баутиста Агут и Карен Хачанов са във втората четвърт, а Матео Беретини, Диего Шварцман, Джон Иснър и Стефанос Циципас са в третата.

Припомняме, че Григор Димитров стана шампион на Мастърса "Western & Southern Open" през 2017 година след победа с 6:3, 7:5 на финала в Синсинати над Ник Кирьос. 

Тазгодишното издание на турнира беше преместено в Ню Йорк заради скандалния антиковид протокол, който тенисистите не одобряват. Въведените строги мерки заради COVID-19 вече предизвикаха недоволство сред участниците в "Western & Southern Open" и US Open. Заради негово тълкуване бяха извадени от участие двама тенисисти - Гидо Пея и Уго Делиен, което може да породи бойкот на някои от участниците в Мастърс-а.

Гръмва бойкот! Григор Димитров е замесен