Организаторите на ATP Cup се извиниха официално на Молдова, след като пуснаха грешен национален химн преди първия двубой на състава им. Вместо да зазвучи химнът на Молдова, на корта в Сидни преди мача им с Белгия се разнесе химнът на Румъния - тяхната съседка, с която се намират в сложни отношения. 

"В началото на мача между Молдова и Белгия допуснахме грешка с химните и пуснахме грешен такъв, когато трябваше да бъде изпълнен химнът на Молдова. Дълбоко съжаляваме и се извиняваме на тима на Молдова", обявиха от ATP. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Въпросът за отношенията с Румъния от години разделя молдовското общество. Някога двете държави са едно цяло, а днешната република Молдова възниква като независима държава през 1991-ва година след разпадането на Съветския съюз. От тогава и до днес част от молдовците настояват за ново обединение с Румъния и проевропейски курс, а други са против обединението. 

Молдова и Белгия са в една група на ATP Cup заедно с България и Великобритания, а първият им двубой срещу белгийците завърши със загуба с 0:3.