Григор Димитров се завръща на турнира в Пекин, където през миналия сезон направи отлично представяне и малко не му достигна на финала срещу Анди Мъри. Първата ни ракета стартира утре в надпреварата с мач срещу Дамир Джумхур от Босна и Херцеговина. Българинът е поставен под №3 в схемата. 

Димитров заяви, че няма търпение отново да играе тенис в състезателна обстановка след близо месец пауза между участията му в US Open и в Пекин. 

Пред сайта на АТР хасковлията изрази амбициите си да стигне до финала, но този път се надява да успее да спечели титлата. Българинът припомни и другата си голяма цел - участие на финалния Мастърс в Лондон, което никога досега не му се е случвало. 

"През седмицата тренирах много зле. Въобще не се чувствах добре, но почнех ли да играя мач, всичко се променяше по някаква причина. Играех толкова добре във всеки мач и стъпка по стъпка стигнах до финала. Нямам търпение отново да играя добър тенис", коментира Григор. 

Първата ни ракета спечели и първа Мастърс титла в кариерата си през годината и по този повод заяви: "Винаги може и по-добре. Бих искал да спечеля още един-два турнира до края на сезона. Искам да завърша годината добре, винаги съм го желал. В момента обаче просто съм щастлив от начина, по който се чувствам, по който играя. Най-важното е да остана здрав и свеж до края."

Григор отново поговори и за голямата си цел - място на финалния Мастърс в Лондон. "Това е като награда, която получаваш в края на годината. Никога досега не съм го постигал и значи много за мен. За всеки играч да има възможността да се състезава на тази арена в края на ноември би било специално. Има обаче още турнири и всичко може да се случи. Сигурно е, че ще дам най-доброто от себе си.“