Григор Димитров се класира за четвърти кръг (1/8-финал) на "Уимбълдън", след като отстрани украинеца Александър Долгополов с 3:2 сета (6:7 (3), 6:4, 2:6, 6:4, 6:1). В четвъртия кръг българинът ще се изправи срещу аржентинеца Леонардо Майер, като двубоят е в понеделник.

"Това е един от тези двубои, в които трябваше да се боря много. Изоставайки с 1:2 сета, просто исках да остана на корта. Алекс е невероятен боец, особено на трева. Започна двубоя много силно и непрекъснато ме притискаше. Сервира страхотно. Не можех да направя нищо повече в първия сет. Накрая обаче бях прекалено силен", заяви Григор веднага след мача.

"Успях благодарение на тренировките и многото работа. Исках много да спечеля мача. В последната част на мача не играх на това ниво, на което исках, просто се борех. Търсех начини да го пробия, стана. После получих още един шанс и всичко се разви добре за мен", допълни хасковлията.

"През цялото време треньорът ми казваше: "Имаш горивото, имаш горивото". Когато обаче играта ти не върви, трябва да разчиташ на други неща. Днес тялото ми беше големият фактор. Първата ми цел е постигната, да играя втората седмица, е постигната и естествено, съм развълнуван", завърши българинът./БЛИЦ