Григор Димитров отговори в свободното си време на серия интересни въпроси от фенове в социалните мрежи и им разказа как се е влюбил в тениса и каква друга професия би избрал извън корта. Както е известно, първата ни ракета се класира без игра за полуфиналите на турнира в Антверпен след отказване на канадеца Милош Раонич заради травма. За място на финала Гришо ще спори с Алекс Де Минор. Срещата ще започне около 18:30 часа българско време и ще се играе пред празни трибуни.

"Баща ми е треньор по тенис, а майка ми е бивша волейболистка, така че спортът е в кръвта ми. От момента, в който хванах ракета за пръв път, тенисът се превърна в голямата ми любов. Много хора ме питат какъв щях да съм, ако не бях тенисист, и никога не мога да отговоря на този въпрос, защото за мен никога не е имало алтернатива", сподели Димитров за влюбването си в тениса.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

"Може би каубой (б.р. - съпроводено със смях). Винаги съм обичал да шофирам и съм любител на адреналина, така че може би бих станал автомобилен състезател", коментира Гришо евентуални други професии, с които би се занимавал. 

На въпрос дали някога е работил със спортен психолог и как се настройва психически за срещите си, Гришо отговаря: „Да. Дори когато имаш чудесно семейство и приятели, идва момент, в който искаш да започнеш да опознаваш себе си по-добре. Особено когато непрестанно пътуваш и си далеч от близките си. Винаги е хубаво да проведеш откровен диалог със себе си, но в същото време е добре до теб да има професионалист, който да ти помогне да се справиш с всички емоции. Мисля, че работата със спортен психолог помага“.

„Има много съвети, които бих им дал. Първият е да не копират никого и да бъдат себе си. Ако нещо е проработило при друг, не значи, че ще проработи и при теб. Аз винаги съм се опитвал да следвам свой собствен път в живота - както на корта, така и извън него. Мога да им кажа също, че ако се трудят упорито, нещата рано или късно ще се получат. Има неща, които са извън нашия контрол и не бива да губим времето си с тях“, обърна се Димитров към младите тенисисти.

„Не знам, трудно е за всички. Като цяло годината е доста необикновена не само за тениса, но и за света. Всички знаем каква е ситуацията в момента. Всеки трябва да намери собствената си мотивация. Всеки намира свой собствен мотив да играе тенис. Моят е много прост - наслаждавам се на играта и на живота ден за ден. Мисля, че сега това е най-важното“, коментира Григор ситуацията в тениса и света около пандемията с коронавируса.

„Това е непрестанен процес на развитие. Смятам, че ще се подобрявам до последния ден от моята кариера. Никой не се научил на абсолютно всичко в тениса. Въпреки че прекарваме хиляди часове на корта, нашият спорт е толкова комплексен, че винаги можеш да научиш нещо ново. Тенисът непрестанно се променя и развива и трябва да се адаптираш към това до последния мач в кариерата си“, отговори първата ни ракета на въпрос какво още би могъл да подобри в играта си на корта.

„Трудно ми е да посоча един. За щастие имам много приятели, разбирам се с всички. Често се виждаме и пътуваме заедно, особено сега в тези “балони” заради необходимата карантина на по време на турнирите. Не би било честно да посоча само един“, казва Гришо за приятелите си в тениса.