Григор Димитров загуби финала на турнира в Бризбейн от Анди Мъри с 0:2 сета. Българинът спечели 150 точки за световната ранглиста и 41 540 долара от наградния фонд, който е 436 630.

“Всъщност аз не играх никак лош тенис. Мисля, че ми трябват още няколко години на тура, за да стана по-силен физически, да издържам през цялата седмица и да успявам да се справя с тенисисти от такава класа, особено що се отнася до мачове в три от пет сета. Анди Мъри е топ тенисисит. Има своя ритъм и рутина на корта. Направи някои наистина много, много добри удара, и то в моментите, когато бе много важно”, коментира Григор Димитров след края на двубоя.

“Мъри успя на няколко пъти да се възползва от моя по-слаб сервис и това му даде още по-голяма увереност. Той е играч от топ ниво и има своя ритъм на корта. Когато трябва да играе добре, го прави. Днес Анди сътвори някои наистина много добри удари, когато му бе необходимо. Чувствах, че не съм далеч от това да взема първия сет и дори мача. Не бях нервен. Просто излязох на корта и се опитах да спечеля титлата, но за съжаление не успях. Доволен съм от представянето си през седмицата. Надявам се, че догодина отново ще участвам в Бризбейн ще се представя по-добре", завърши първата ни ракета./БЛИЦ