Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи с 6:3, 6:4 13-ия в света канадец Милош Раонич и се класира за четвъртфиналите на АТР турнира в Бризбейн (Австралия) с награден фонд 436 630 долара.

Гришо спаси два брейкпойнта при 1:1 гейма в първия сет, след което в точния момент взе подаването на гиганта Раонич и дръпна с 4:2. Това бе достатъчно на първата ни ракета да стигне до успех в сета с 6:3.

Вторият сет започна с размяна на геймове. Нашето момче бе като на бомбардировка, когато канадецът сервираше. Григор все пак стигна до желания пробив в 9-ия гейм. След като дръпна с 30:0, той допусна изравняване, но с фантастично отиграване отчая съперника си, който сгреши след това отново. Димитров не трепна, когато сервираше за мача и след само 59 минути игра победата над световния №13 стана факт.

Раонич е вторият по сила "скалп" в колекцията на Димитров. Най-предно класираният в света тенисист, побеждаван от Григор е чехът Томаш Бердих, който заемаше 7-о място в ранглистата, когато Григор го победи в Маями през миналата година.

С победата Григор Димитров си осигури 12 810 долара от наградния фонд и 45 точки за АТР ранглистата, а в спора за място на полуфиналите ще срещне победителя от двубоя между младока Давид Гофен и ветерана Юрген Мелцер.