Григор Димитров ще се изправи срещу Юрген Мелцер на четвъртфиналите на АТР турнира в Бризбейн. По-рано през деня хасковлията разби канадеца Милош Раонич с 6:3, 6:4. 31-годишният австриец се справи с младока Давид Гофен с 6:4, 7:6.

Това ще е втора среща между Димитров и Мелцер, първата завърши в полза на българина – 7:6, 6:2 в двубой от първи кръг на провелия се само преди два месеца Мастърс в Париж.

Гришо вече си осигури 45 точки за ранглистата, които се очаква до го изкачат до №44-45 в света, а нова победа ще му донесе още толкова и би го приближила само на 1-2 места от дебют в Топ 40. Двубоят е в петък (4 януари), а началният час ще стане ясен малко по-късно днес.

Мелцер е на 31 години, в момента е №29 в ранглистата, а в кариерата си е достигал до №8. Най-големите му успехи са полуфинал на Ролан Гарос през 2010 г., титлата на смесени двойки на Уимбълдън 2011 в партньорство с бъдещата му съпруга Ивета Бенешова и спечелването на четири АТР титли, както и достигането до още седем финала, съобщава tenniskafe.com.

Евентуален успех ще означава четвърти полуфинал на АТР ниво за Григор Димитров, а в опит да се превърне в първия българин, достигал до финал, ще се изправи срещу Маркос Багдатис или традиционно неудобния за хасковлията Жил Симон./БЛИЦ