Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна със загуба участието си в турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс (Калифорния, САЩ). Хасковлията се пусна в среща на двойки, като заедно с партньора си Марди Фиш загуби от испанското дуо Давид Ферер и Фернандо Вердаско с 3:6, 4:6.

Ако дуетът Димитров/Фиш беше победил, нашето момче щеше да спечели 90 точки за ранглистата на двойки. В следващата фаза двамата с партньора си щяха да се изправят срещу победителите от сблъсъка между №7 в схемата Даниел Нестор (Канада) и Рохан Бопана (Индия) или Жереми Шарди и Ришар Гаске (Франция).

Димитров и Фиш започнаха слабо и допуснаха пробив още в първия гейм. При 0:2 бяха на път отново да повторят упражнението, но проявиха воля и взеха подаването си. Ферер и Вердаско обаче не допуснаха срив до края на сета и го взеха с още един пробив за 6:3.
Във втория сет испанците рано-рано си осигуриха комфортен аванс при 3:1, но оставиха съперниците да им изравнят на 3:3. Фатален за Димитров и Фиш се оказа пробив „на нула”, който допуснаха при 4:5. С това спорът приключи след 63 минути игра. Американецът вече отпадна и от турнира на сингъл, докато първата ни ракета ще започне от втори кръг срещу победителя от сблъсъка Ник Кирьос - Денис Кудла.

Гришо имаше сериозна разправия с американеца Фиш преди години на турнира за смесени двойки Хопман Къп. Тогава българинът играеше заедно с Цветана Пиронкова, а в мача им срещу американската двойка имаше пререкания между него и Марди, който е достигал до номер 7 в световната ранглиста. През миналата година обаче двамата тренираха заедно и демонстрираха, че всичко лошо е забравено.

За Григор това беше второ участие на двойки в турнира. През 2013 г. той достигна до втория кръг в двойка с Фредерик Нилсен. Фиш може да се похвали с по-сериозни успехи в турнира, след като заедно с Анди Родик триумфираха с титлата през 2009 г., надигравайки на финала Анди Рам и Макс Мирни с 3:6, 6:1.


Григор Димитров/Марди Фиш - Давид Ферер/Фернандо Вердаско 3:6, 4:6