Григор Димитров потвърди новината на БЛИЦ, че вече е без треньор. Българинът за последно работи с Радек Щепанек, а преди това му помагаше Андре Агаси. На пресконференцията днес обаче Гришо призна, че вече е без наставник в подготовката.

"В момента нито имам треньор, нито имам правилната програма. Работя върху доста неща в момента. С Андре винаги сме поддържали контакт. Той винаги е там, ако се нуждая да говоря с него. Цяла енциклопедия е, когато говорим по телефона, трябва да имаш час и половина свободен. Специален човек е.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Не съм в паника в момента да намеря треньор. Винаги си мисля, че когато нямам някой до себе си, е трудно да тренирам. В миналите месеци обаче сам съм правил неща, които не бях правил. Нужно е да имаш свобода, да намериш себе си, да станеш по-близък със себе си. Какви ли не разговори нямах със себе си по време на мач. Интересно беше, но все пак няма как без треньор, ако искаш да стигаш по-напред. Но няма и да бързам", сподели Григор.

Димитров каза няколко думи и затова какъв трябва да е следващият му треньор, наблягайки на това, че между тях трябва да има химия.

"Относително е. Все пак толкова време ще говорим заедно. Винаги ще  е добре да имаме химия един с друг. Всеки може да играе тенис на нашето ниво. Понякога мачът се решава от две-три точки и треньорът има роля", обясни Гришо.