Българският тенисист Григор Димитров коментира победата си над Янко Типсаревич с 4:6, 6:3, 6:1, 6:4 в първия кръг на Аустрелиън Оупън. Гришо направи 18 аса и 42 уинъра по време на двубоя, който беше първи за 34-годишния сърбин след продължително лечение на контузии.

„Очаквах с голямо нетърпение този двубой. Това беше завръщането ми на турнир от Големия шлем и съм доволен, че успях да се концентрирам върху играта си“, заяви Григор Димитров след победата.

Той не пропусна да коментира извлечените позитиви от работата с новия си ментор Андре Агаси и треньора си Дани Валверду.

„Има един човек, на когото имам пълно доверие и това е именно Агаси. Говорих с Дани и двамата се съгласихме, че имам нужда от малко помощ. Стъпка по стъпка с Андре развихме прекрасни отношения, а както всички знаете той е тук в Мелбърн и гледаше първия ми мач“, допълни Гришо.

„Благодарение на работата си с Агаси, аз вече съм по-добър като личност. Това е! Всеки ден научавам нещо ново от него. Не става дума за работата на корта, а въобще. Понякога коментираме неща, които нямат нищо общо с тениса. Преди днешния мач поговорихме за съвсем странични работи. От това се почувствах по-добре и ми помогна да се фокусирам“, обясни българският тенисист.

В следващата си среща в Мелбърн Григор Димитров ще се изправи срещу уругваеца Пабло Куевас, за да се опита за трета поредна година да се класира за четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън.