Първата ракета на България по тенис при мъжете Григор Димитров отпадна още на старта на “Аустрелиън Оупън”. Въпреки че беше считан за фаворит хасковлията претърпя тежко поражение от поставения под №32 в схемата и №38 в света французин Жулиен Бенето с 0:3 сета - 4:6, 2:6, 4:6. Специалисти предричаха успех и коментираха, че Григор е фаворит заради добрата си форма напоследък, но Бенето показа класа и спечели.

В първия гейм Бенето стигна до равенство, при 40-40, но след това Гришо успя да спечели подаването си. Веднага след това българинът успя да пробие сервиса на Бенето, после взе и своя сервис гейм и дръпна с 3-0. След това обаче французинът взе два поредни гейма и бързо изравни и до 3-3. Бенето продължи серията си до 5-3, преди Гришо да вземе четвърти гейм. Французинът обаче завърши сета при свое подаване за 6-4.

Във втория сет Григор Димитров игра слабо, Бенето бързо взе преднина и спечели с 6:2. Французинът проби още в третия гейм за 3:0. След това българинът намали до 2:3, но наказателната акция на Бенето продължи до крайното 6:2, с което резултатът стана 2:0 сета.

В третия сет хасковлията опита да върне интригата и да потърси обрат. Двамата стигнаха до 3:3 гейма, но Бенето поведе с 5:3 след печелене на свой сервис и нов пробив. Французинът сервираше за спечелване на мача и го направи блестящо, взе сета с 6:4, а с това спечели и мача с 3:0 сета (6:4, 6:2, 6:4).

Участието на Григор Димитров на Откритото първенство на Австралия ще продължи на двойки, където ще си партнира с Маркос Багдатис.