Григор Димитров победи Миомир Кецманович (Сърбия) с 6:4, 6:3 в мач от втория кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло. Срещата започна на 10 април, но беше прекратен заради дъжд при резултат 6:4, 2:1 за Гришо. Наложи се двубоят да се доиграва днес, а след подновяването на играта българинът позволи на съперника си да спечели само два гейма.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

В следващия кръг Григор Димитров ще се изправи срещу Холгер Руне (Дания) или Сумит Нагал (Индия), които също трябва да доиграят мача си от сряда. Двубоят беше прекъснат заради дъжд при резултат 6:3, 2:1 в полза на европееца. Според предварителната програма мачът на Гришо с победителя измежду Руне и Нагал трябва да бъде тази вечер.

ПЪРВИ СЕТ
Играта започна равностойно, а Гришо пропусна възможност за пробив във втория гейм. В третия обаче сърбинът го проби и поведе. Димитров успя да изравни за 3:3.  При 5:4 в своя полза, хасковлията направи втори пробив и взе сета с 6:4.

ВТОРИ СЕТ
Григор поведе с 2:1 във втория сет, когато над Монако заваля дъжд и мачът беше прекратен и отложен за 11 април. При подновяването на играта двамата тенисисти взимаха своите подавания. Това продължи до осмия гейм, когато Димитров направи пробив и поведе с 5:3. След това при собствен сервис българинът приключи частта с 6:3 и мача в два сета.