ГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров направи коментар от корта в Париж победата си над Стефанос Циципас с 6:3, 6:7 (1), 7:6 (3) в полуфинална среща на турнира от сериите Мастърс 1000. Димитров призна, че първите точки в тайбрека на третия сет са били най-важните за него в двубоя.

"Щастлив съм, че спечелих мача по такъв начин. Тайбрекът на втория сет беше много тежък за мен. В началото на третата част изоставах с 15:40 и си казах, че трябва да променя нещо, защото не мога да продължавам така. През целия мач успях да направя някои много добри неща. В средата на втория сет Циципас повиши нивото на играта си и всеки гейм след това стана много труден за мен", заяви Гришо.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

"Първите точки в тайбрека на третия сет бяха много важни. Знаех, че трябва да се възползвам от тези шансове, иначе срещу противник от такава класа си загубен. Не спрях да вярвам, че мога да спечеля, а и бях много концентриран през цялото време. Когато топката беше на ракетата ми, винаги правех нещо с нея. В последните седмици се забавлявам на корта, затова и бях толкова емоционален накрая", добави още българинът.

Във втория си финал на турнир от сериите Мастърс 1000 Григор Димитров ще играе с победителя от мача между Новак Джокович (Сърбия) и Андрей Рубльов (Русия).

Първото участие на хасковлията на финала от същата категория беше в Синсинати през 2017 г., когато спечели титлата след победа над Ник Кирьос от Австралия.