ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Турнирът "Уимбълдън" е последният, в който Григор Димитров играе и на сингъл, и на двойки. Занапред българинът ще се съсредоточи върху участието си на сингъл, за да подобри класирането си в ранглистата. Това става ясно от материал за българина, публикуван на сайта на Ал Джазира.

"Обичам "Уимбълдън" и харесвам Англия", с тези думи на българина към британски журналисти започва статията. Следва въпрос "Но защо?". Отговорът на Григор е изненадващ - "Защото ми харесва времето, обичам дъжда и облаците".

"Димитров може да си позволи да харесва лошото време, тъй като живота му се нарежда безоблачен в последно време. Той е най-коментираният тенисист извън голямата четворка и причината не е само във връзката му с момичето-мечта Мария Шарапова, а и заради огромният потенциал, който притежава. Димитров изведе българския тенис на нови висоти. Той притежава няколко рекорда - първи достигна топ 30, трети кръг от турнир от Големия шлем и границата от 1 милион долара от наградни фондове. Но най-важното е друго - накара нацията да мечтае, че нещо голямо предстои", пише още в материала на Ал Джазира.

Днес от 13:30 часа българинът ще доиграе маратонския мач от втори кръг на “Уимбълдън” срещу Грега Жемля. Срещата бе прекратена от дъжд вчера при резултат 6:3, 6:7, 6:3, 4:6, 8:9.