Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира с награден фонд 1 546 590 долара във Вашингтон. Българинът победи Сам Куери и ще срещне Томи Хаас. Двубоят между първата ни ракета и 35-годишният Хаас е трети в програмата на Централния корт и ще започне не преди 02:00 часа тази нощ.

Това ще бъде втори двубой между Димитров и Хаас, след като през 2011 година първата ни ракета спечели с 6-3, 6-2 на старта в Лос Анджелис, припомня tenniskafe.com. Ако Гришо успее отново да преодолее съпротивата на бившия №2, ще си осигури 62 700 долара от наградния фонд и 180 точки за световната ранглиста, а в спор за място на финала ще срещне Хуан Мартин Дел Потро или Кевин Андерсън.

Тази нощ българинът ще изиграе и четвъртфиналната си среща от турнира на двойки, в която заедно с Микаел Льодра ще се изправят срещу американското дуо Сам Куери и Стийв Джонсън, които изненадващо отстраниха вторите поставени Куреши/Роже след успех с 6-4 6-3. Мачът е последен в програмата на корт "Grandstand №2" и се очаква да започне след 05:00 ч. българско време.