Григор Димитров стартира сезон 2015 с победа в Бризбейн, и сподели как се чувства след тежката работа в подготовката. По-рано днес българинът и австралийският му партньор Танаси Кокинакис надвиха трудно Жереми Шарди от Франция и Лукаш Кубот от Полша с 6:3, 3:6, 10:8 среща от първия кръг на турнира на двойки.

"Моят треньор все още смята, че ми трябва още време във фитнеса, още скорост. Но съм доволен от напредъка ми, и начинът, по който тялото ми се разви по време на зимната пауза", коментира Гришо.

Спортист №1 на страната за 2014-а очаква успешна нова година: "Доста беше напрегнато, в последните седмици. Вложих много труд, прекарах дълги часове във фитнеса. Но да не забравяме,  че всичко се случва на корта, така че се вълнувам от старта на новата кампания."

"Първият ми финал бе тук, ако помня добре, преди две години. Бризбейн е страхотен град, много свеж, много е приятно да започнеш сезона тук. Да дойдеш в Бризбейн, веднага след Нова година, на това спокойно място, имаш терен за тренировки, времето е хубаво, винаги ми е било приятно тук", добави Димитров.

Утре българинът отново се изправя срещу Шарди, но вече в надпреварата на сингъл. Мачът им е трети на Централния корт и се очаква да започне около 6:30 часа българско време. При победа, Григор ще се изправи на 1/4-финал срещу Александър Долгополов или Мартин Клижан. На двойки следващото препятствие са третите поставени в схемата Робърт Линдстед и Марчин Матковски.