Григор Димитров вече е в Канада и се подготвя за турнира на твърда настилка от сериите "Мастърс" в Монреал, който ще се проведе от 6 до 12 август.

През вчерашния ден десетият в световната ранглиста български тенисист проведе първа тренировка на централния корт. Сред първите звезди, кацнали на канадска земя, е и лидерът в световната ранглиста Яник Синер. Италианецът също като Григор пропусна Олимпийските игри в Париж.

33-годишният Димитров не е участвал в турнири от злополучното си отпадане на "Уимбълдън". В Лондон Гришо получи разкъсване на адуктора на левия крак в първия сет на мача срещу Даниил Медведев от осминафиналите на най-старата и престижна надпревара в световния тенис.

Българинът планираше да се завърне на корта на провеждащия се пред тази седмица АТР 500 турнир във Вашингтон, но оттегли заявката си, тъй като не успя да се възстанови навреме от травмата.

Турнирът в Монреал също “загуби” някои от големите звезди в мъжкия тенис, след като световният №2 Новак Джокович и №3 Карлос Алкарас са още в борбата за олимпийската титла в Париж и няма да играят в първия “Мастърс” на канадска земя.

Така в Монреал Григор Димитров ще бъде в компанията на Синер, Александер Зверев, Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Хуберт Хуркач, Каспер Рууд, Алекс де Минор и други.