Григор Димитров трескаво се подготвя за предстоящия следващото лято "Аустрейлиън Оупен". Най-успешният български тенисист в момента е изцяло концентриран върху АТP състезанията, тъй като веднага след тях за него стартира и новия сезон на турнира с награден фонд 425 000 щатски долара в Ченай (Индия). Надпреварата започва на 3 януари.

През следващата седмица Гришо ще играе в Австралия или Нова Зеландия, където вече е подал заявка за надпреварите в Сидни и Оукланд. И двата турнира започват на 10 януари, като за разлика от този в Ченай, първата ни ракета няма да намери място в основната схема. Условието, разбира се е, да получи "уайлд кард". Григор е 31-ви в списъка на квалификациите в Оукланд и 40-ти в Сидни.

Вероятността талантливият тенисист да бъде наказан заради невъздържаното си поведение по време на чалънджъра в Хелзинки, е малка, но все пак съществуваща. Тогава Димитров влезе в спор със съдията на стола, а възможното наказание, което го грози, е да не участва на състезания през януари.

"Написах извинителни писма към всички засегнати и съм сигурен, че Григор направи същото", заяви по този повод треньорът му Питър Макнамара.

В Оукланд наградният фонд е 407 250 долара и за него заявки са подали тенисисти като Давид Налбандиян, Давид Ферер, Хуан Карлос Фереро, Джон Иснър, Филип Колшрайбер и Томи Робредо.

В Сидни финансовата награда достига "скромните" 425 000 долара, като там ще участват имена като Маркос Багдатис, Ришар Гаске, Ернест Гулбис, Фелисиано Лопес, Сам Куери, Жил Симон и Виктор Троицки.

Първият за 2011 година турнир от Големия шлем започва на 17 януари, а българинът в момента е на границата за попадане в основната схема. Дали ще успее ще стане ясно до края на 2010-а, когато ще се разбере и кои тенисисти са се отказали от участие заради травми или други причини. /БЛИЦ