Григор Димитров започна новия сезон с категорична победа с 6:2, 6:3 над Робин Хаасе в Бризбейн, а след срещата бе доволен, че е показъл добра игра.

"Много добър мач като за първи през новата година. Чувствам се страхотно, че отново съм тук в Бризбейн. Това е един наистина добър турнир за старт на новия сезон", сподели Гришо.

"Щастлив съм от начина, по който сервирах във важните моменти на всеки един гейм. Движех се доста добре на корта, което ми помогна в някои разигравания и след това ми предостави добри възможности. Чувствам се доста уверен на корта и очаквам с нетърпение следващия мач. Дано играя добре", добави още Димитров, който в сряда или четвъртък ще срещне Марин Чилич в спор за място на четвъртфиналите.

"Марин е много опасен тенисист с добър сервис. Трябва да бъда готов, да направя така че да си печеля лесно сервис геймовете и да се опитам да покрия голяма площ от корта. Ще бъде интересен мач", каза по този повод Григор Димитров.

"Последните 5-6 седмици бяха доста тежки заради сериозните тренировки, които проведохме. Ефектът се оказа положителен", завърши българският тенисист.