Най-добрият български тенисист Григор Димитров разби Миомир Кецманович с 6:4, 6:2 в мач от 1/8-финалите на турнира в мексиканския град Акапулко, който е от категория АТР 500. Това беше първи двубой между двамата съперници, а Гришо демонстрира класата си над сръбския противник.

Интересен факт в развитието на мача е, че нито един от двамата тенисисти не успя да пласира ас при сервиса си. На четвъртфиналите Димитров ще се изправи срещу Лоренцо Мусети (Италия), който записа трудна победа с 2:6, 6:3, 7:6 (1) над Франсис Тиафо от Франция.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна лошо за Григор Димитров, който допусна да бъде пробит още в първия гейм на срещата. Българинът обаче веднага върна брейка – 1:1. След това Гришо взе подаването си и за първи път в двубоя поведе в резултата. Последва нов пробив в полза на Димитров, който дръпна с 3:1. Григор затвърди и този пробив и поведе убедително в първия сет. Едва след това Кецманович спечели гейм и намали изоставането си на 2:4. Последва размяна на взети собствени сервис геймове и резултатът стана 5:3 в полза а Григор Димитров. При свое подаване Григор поведе с 40:0, но въпреки солидния си аванс допусна пробив и Кецманович намали още изоставането си. След това Гришо направи нов пробив в сервиса на съперника и по този начин спечели първия сет – 6:4.

ВТОРИ СЕТ
Този път Григор Димитров започна по-добре и взе първия си сервис гейм в сета. Кецманович отговори, спечели подаването си и изравни. Българинът взе сервиса си, а след това направи и пробив, за да поведе с 3:1. Последва размяна на спечелени собствени сервис геймове и резултатът стана 4:2 за Димитров. След това Гришо взе подаването си, а направи и пробив в сербиса на сърбина и така спечели втория сет с 6:2 и стигна до победата в мача.