Българският тенисист Григор Димитров и американският му партньор Томи Пол паднаха с 4:6, 6:3, 8:10 от индиеца Раджив Рам и британеца Джо Солсбъри в мач от 1/8-финалите на двойки от турнира в Акапулко (Мексико). Гришо и Пол успяха да спасят три мачбола в края на третия сет, но в крайна сметка отстъпиха. 

Както е известно, само 74 минути преди началото на този двубой Григор Димитров стигна до победата с 6:4, 6:2 над Миомир Кецманович (Сърбия) в осминафинален мач на сингъл. 

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

В следващия кръг Рам и Солсбъри ще играят срещу Марсело Демолинер (Бразилия) и Сантяго Гонсалес (Мексико), които по-рано днес се наложиха със 7:5, 4:6, 10:8 над германеца Доминик Кьопфер и Артьом Ситак от Нова Зеландия.

ПЪРВИ СЕТ
Раджив Рам и Джо Солсбъри започнаха силно и благодарение на пробив във втория гейм поведоха с 3:0. Гришо и Томи Пол спечелиха първия си сервис гейм в мача 3:1. След това направиха пробив в седмия гейм и успяха да изравнят резултата при 4:4. Българинът и американецът обаче допуснаха още един брейк в подаването си и това помогна на съперниците им да спечелят първия сет.

ВТОРИ СЕТ
Григор Димитров и Томи Пол направиха пробив още в първия гейм на втората част, който след това затвърдиха. Така взеха добър аванс, който успяха да поддържат до деветия гейм. Тогава българинът и американецът направиха нов пробив, а това им донесе успеха в сета с 6:3. Така резултатът в мача беше изравнен.

ТРЕТИ СЕТ
Тази част се проведе по правилата на тайбрек. Всичко започна много добре за Григор Димитров и Томи Пол, които поведоха с 3:1. Техните съперници обаче обърнаха и на свой ред взеха предимство в резултата – 7:4. След това българинът и американецът намалиха на 6:7. Раджив Рам и Джо Солсбъри обаче поведоха с 9:6. Гришо и Томи Пол спасиха три мачбола, но техните съперници се възползваха от четвъртата си възможност и стигнаха до крайния успех в мача след 10:8 в третата част.