Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще продължи участието си турнира от Големия шлем „Уимбълдън“ днес. От 13:30 часа българинът се изправя срещу израелеца Дуди Села, а двубоят ще можете да наблюдавате на живо с картина в БЛИЦ.

26-годишния българин ще опита да си уреди участие във втората седмица на надпреварата и да стигне до осминафиналите, където негов евентуален съперник ще бъде Роджър Федерер. Швейцарецът обаче също има мач – срещу Миша Зверев.

Григор ясно обяви, че иска да спечели титлата на „Уимбълдън“, а Села може да се каже, че не е трудно препятствие. Израелецът е под номер 90 в световната ранглиста и има четири загуби от четири срещи с хасковлията на турнири от АТП. Освен това Села е успял да спечели едва един сет в тези мачове. Израелецът обаче изненада американеца Джон Иснър и го отстрани в петсетова битка в предишния кръг.

“Села играе добре и прави правилните неща на корта. Не подценявам нито един съперник. Със сигурност ще бъде труден мач”, сподели очакванията си Димитров.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА и СХЕМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА и СХЕМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ