Григор Димитров излиза тази вечер в четвъртфинал на турнира от сериите АТР250 в Женева срещу ветерана Пабло Куевас. Уругваецът победи с 6:2, 6:4 французина Артус Казо в двубой, който започна вчера и завърши днес. Причината бяха няколкото прекъсвания заради дъжд.

Мачът между поставения под №4 Димитров и Пабло Куевас е четвърти в програмата на централния корт и няма да започне преди 19:00 часа българско време. До момента двамата са се срещали четири пъти, като балансът в съперничеството им е 3-1 победи в полза на Димитров.

В същото време Гришо изрази задоволство от победата над квалификанта Иля Ивашка (Беларус) с 6:4, 6:4 и достигането до четвъртфиналите в Женева.

„Беше добър мач за мен, много съм доволен от начина, по който се борих“, заяви 30-годишният българин на пресконференцията.

„Липсваше ми малко късмет в последните ми два или три мача, които играх в Мадрид и Рим. Чувствах, че заради няколко лошо изиграни точки губих срещите. Това би могло да бъде много обезкуражаващо, но аз съм много благодарен, че получих възможност да играя отново. 

Получаването на „уайлд кард“ означава много за мен. Исках да използвам всеки шанс, който имам, когато съм на корта“, допълни Димитров.