Григор Димитров надви трудно световния №91 Иля Ивашка (Беларус) с 6:4, 6:4 след час и половина игра и се класира за 1/4-финалите на ATP 250 турнира в швейцарския град Женева. По право най-добрият български тенисист почиваше в първи кръг, защото е поставен под №4 в основната схема, но в спор за място на 1/2-финалите очаква победителя от сблъсъка между французина Артур Казо и уругваеца Пабло Куевас.

Началото на срещата се забави с няколко часа заради дъжд и градушка, която стресна половинката на Димитров. Лолита дори публикува снимки в социалните мрежи от разразилата се стихия.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Гришо започна много добре и спечели убедително първия гейм на свой сервис, след като даде само точка на съперника. Ивашка бе на път да отвърне с гейм на нула, но българинът изравни. Все пак след оспорван гейм тенисистът от Беларус изравни за 1:1. Последва нов лесен гейм за Димитров, но и Ивашка взе своето подаване за 2:2. Най-накрая българинът спечели гейм на нула и поведе с 3:2, но в следващия пропусна точка за пробив и белрусинът изравни за 3:3. Двамата продължиха да печелят подаванията си, а в десетия гейм при третата си възможност за пробив в сета най-накрая Гришо успя и взе подаването на Ивашка, за да спечели тази част с 6:4.

Вторият сет започна с гейм на нула за Димитров, който още в следващия проби подаването на съперника. Българинът затвърди пробива си и поведе убедително с 3:0. Грищо прекърши Ивашка с нов пробив и след затвърждаването му направи резултата 5:0. Все пак световният №91 успя да спечели един гейм в тази чат и намали изоставането си. Българинът изпусна два мачбола на свой сервис и Ивашка взе втори гейм в сета. След това тенисистът от Беларус взе на нула подаването си и вече изоставаше само с 3:5. Гришо тотално се срина и Ивашка го проби, печелейки четвърти пореден гейм за 4:5. Въпреки всичко българинът се съвзе и стигна до нови два мачбола на сервис на Ивашка, реализирайки първия от тях за 6:4, за да се класира в следващата фаза.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ИЛЯ ИВАШКА 6:4, 6:4