Поставеният под №3 Григор Димитров загуби от чеха Томаш Махач със 7:6 (5), 4:6, 3:6 в мач от втория кръг на турнира от категория ATP 500 във Виена. Двамата не бяха играли помежду си досега. Махач ще срещне на 1/4-финалите поставения под №7 в схемата британец Джак Дрейпър, който надигра по-рано днес със 7:5, 6:1 италианеца Лучано Дардери.

Димитров сервираше пръв и успя да измъкне дълъг гейм, в който бе принуден да отразява точка за пробив, но се справи - 1:0. Чехът взе доста по-бързо първото си подаване и изравни - 1:1. Махач проби за 3:2, но Димитров веднага направи рибрейк - 3:3. До края на сета нямаше други пробиви, а тайбрекът бе много равностоен, като при 4:3 Махач спечели невероятна точка, в която и Григор се раздаде докрай. Махач обаче не успя да се възползва от аванса си и Григор направи обрат от 3:5 до 7:5, печелейки първия сет.

Във втория сет нямаше никакви точки за пробив до десетия гейм, в който Григор сервираше при 4:5. Геймът обаче тръгна лошо за Димитров, който трябваше да спасява три поредни точки за пробив при 0:40. Махач реализира третия брейкпойнт и изпрати мача в решаващ трети сет.

В третата част двамата си размениха по един пробив в началото, като първи чехът спечели подаването на хасковлията. При 4:3 за Махач, Григор не издържа и допусна пробив. Така, Махач сервираше за мача при 5:3 и чехът поведе с 40:0. Следващите две точки бяха за Димитров, но чехът в крайна сметка затвори мача и се класира за следващата фаза.

 подкрепя българския спорт