Григор Димитров започна успешно участието си на турнира от категория ATP 500 във Виена. Най-добрият ни тенисист, поставен под №3, се справи в мач от първия кръг с китаеца Жижен Жан с 6:4, 7:5. Азиатецът, който е №46 в световната ранглиста, създаде известни проблеми на първата ни ракета, като и Гришо не изглеждаше съвсем свеж в началото. Това бе първи двубой между двамата.

Димитров не влезе добре в мача и допусна изоставане от 1:3, но след това обърна резултата до 4:3. При 5:4 в своя полза, българинът направи пробив и по този начин взе първия сет. Вторият сет вървеше към тайбрек, но с пробив в последния момент, Димитров успя да затвори срещата в две части.

33-годишният хасковлия ще се изправи в следващата фаза срещу чеха Томаш Махач, който надигра със 7:6 (5), 6:1 унгареца Фабиан Марожан.

Миналата седмица Димитров достигна до финала на турнира от ниво ATP 250 в Стокхолм, но след тежък полуфинален двубой с нидерландеца Талон Грийкспоор, не беше свеж срещу американеца Томи Пол в прекия спор за трофея и загуби в два сета.

 подкрепя българския спорт