Първата ни ракета Григор Димитров отново не успя да достигне до първи финал в турнир от АТП веригата и да стане първият българин достигал до тази фаза. Той загуби от бразилеца Томас Белучи след два тайбрека с 6:7(3), 6:7(5).

Двубоя започна много добре за Белучи, който успя да пробие първото подаване на Григор и поведе с 1:0 гейма. Първата ни ракета обаче се окопити и веднага върна пробива, спечелвайки на 40 първия сервис на бразилеца. Двубоя за завърза, а нито един от двамата не достигаше до така нужния пробив. Двамата печелеха убедително сервис геймовете си. Стигна се до 6:5 в полза на Димитров. Този път Белучи се затрудни максимално при сервирането, а Гришо гонеше до откат всяка топка. Бразилецът спаси един сет-пойнт на българина, а  впоследствие спечели гейма и се стигна до тайбрек. В този момент заваля дъжд и мача бе прекратен.

След 5 минути мача бе подновен, а Белучи показа класа и набързо поведе с 4:0 в тайбрека. До края Гришо не успя да се справи с предизвикателството и загуби първия сет след 2:7 в тайбрека.

След края на първяия сет мача бе отново прекратен поради дъжд. След пауза от близо час мача бе подновен.

Григор започна отлично втория сет. Той успя да пробие подаването на Белучи, а в последствие затвърди пробива. Вместо обаче да дръпне още, Димитров позволи на бразилеца да върне пробива и да изравни резултата в сет. До края на сета двамата не сбъркаха при подаванията си и отново се стигна до тайбрек.

Белучи, който се отличава с много добър сервис набързо поведе с 4:1, а в последствие и с 6:2. В този момент със сетни сили българинът успя да запиша 4 поредни точки и стигна до 5:6. Нашият имаше възможност да изравни резултата при разиграването, но прехвърлящия му удар отиде в аут, с което двубоя приключи – 6:7(3), 6:7(5).