Григор Димитров коментира финала на турнира в Стокхолм, в който той отстъпи пред Томи Пол (САЩ) с 4:6, 3:6 след малко под час и половина игра. За Димитров това е четвърто участие на финал в шведската столица, като той вече е с три поражения в директния спор за трофея, а през 2013 година грабна първата си титла на ниво ATP изобщо именно в столицата на Швеция.

"Много съм щастлив и благодарен да играя пред вас тук. Моят противник беше много добър, поздравления за Томи и за хората от екипа му, които са зад гърба му. Ще говоря малко по-кратко, но също така искам да благодаря на моя екип. Направихме голяма стъпка напред, последните месеци бяха много трудни за мен по отношение на физическото ми състояние. Бях контузен. И въпреки това, направихме страшно много, за да играя на това високо ниво", каза Димитров.

"Има още няколко седмици до края на сезона и съм много щастлив, че мога да играя. Благодаря на всички от организацията на турнира, чак до момчетата, които подаваха топките, на съдиите. Това място, на което се провежда турнирът, определено е едно от най-любимите ми. Благодарен съм за всичко, което правите за нас. Наистина това беше една много специална седмица за мен и още веднъж поздравления за Томи", добави първата ракета на България.