Григор Димитров даде интервю пред сайта на АТП преди старта на първия за годината турнир от Големия шлем. Хасковлията вече участва на два турнира в Австралия - първо на ATP Cup с националния отбор, а след това и на демонстратиния "Куйонг Класик". 

"Не мисля за това как завърших миналата година. Да, имах доста добри резултати, но те бяха важни за мен в личен план. Беше труден момент, особено когато започнах да пропадам в ранглистата. Не бях сигурен дали ще мога да се върна до края на годината. Имаше много въпросителни, много съмнения и негативни мисли. Най-важното нещо в момента е да продължа да работя и да оставя миналото в миналото. Мисля, че предстои много вълнуващо време", сподели Григор.

"Когато си на корта, трябва да преследваш топката, да взимаш правилните решения, да освободиш главата си. Но мисля, че фитнесът допринася за нас толкова много на корта и когато си в подобна ситуация по време на тенис мач, ако започнеш да чувстваш безпокойство, нервност или ускоряване на пулса например, можеш да се върнеш към това, което си правил във фитнеса и знаеш през какво си минал. Това ти дава спокойствие, а останалото е психическа игра", обяснява той.

Фитнес треньорът на Гришо пък говори за работата помежду им. 

"Като Формула 1 е! Винаги сме на ръба! Така че малките детайли тук и там правят разликата. Тестваме мускулите и виждаме какво е чувството му на корта и извън корта, когато прави упражнения. Трябва да слушаме много и да се приспособяваме към това, което той казва, тоест трябва да имаме обратна връзка. Постоянни корекции. Работим, но също така е и много забавно, защото се стараем да измислим нещо ново, което е креативно", каза Себастиан Дюран.