Авторитетният британски вестник “The Telegraph” посвети обширен материал за най-добрия ни тенисист Григор Димитров преди участието му на “Ролан Гарос”. Статията е озаглавена “Григор Димитров определено стана повече от гаджето на Шарапова”.

В материала Димитров е определен като точно толкова фотогеничен, колкото и атлетичен, и като човек, който може да победи всеки с елегантността на Роджър Мур. Журналистът признава, че Григор е най-вълнуващият млад тенисист, който е в началото на похода си към това да се нареди до най-добрите имена в спорта. Но успоредно с похвалите има и доста неща, които правят впечатление.

”5 години след като Григор спечели "Уимбълдън" при юношите той продължава да си живее в собствен свят. Да казва, че работи здраво, за да успее в бъдеще”, пише авторът и споделя изказване на Димитров.

”Хората твърде дълго чакаха от мен да направя нещо голямо. Хубаво е, че имат надежди за мен. И защо не? Това е и моята цел. Първо да вляза в Топ 10 и после да продължа към върха. Но за това трябва да работиш много, да постигаш добри резултати през годината, а най-голямото предизвикателство е да повишаваш нивото си”, казва Димитров пред “Телеграф”.

“Димитров е нещо като мъжката версия на Лаура Робсън – харизматичен млад играч, който избухва срещу големите имена, но е коренно различен, когато не в обектива на камерите. Участието му на турнира в Рим е показателно. Очакванията към него бяха огромни, след като дни по-рано победи световния номер 1 Новак Джокович в Мадрид. Но си замина от надпреварата преждевременно, след като падна от Ришар Гаске в първия кръг. Изглежда плашещо, че на 22 години играч с неговите качества няма повече от един спечелен мач в турнир от Големия шлем. Но е факт, че само за една година той се изкачи от номер 95 до 28-о място в света. А мнозина биха го отдали на влиянието на Мария Шарапова. Димитров обаче отказва да говори за връзката си с нея. Държи да му се задават само въпроси за тенис, а личния му живот да остане такъв”, продължава изданието.

“Сега жребият за “Ролан Гарос” отново постави Димитров в един поток с Новак Джокович, а телевизионните компании се молят двамата да не сбъркат в първите си срещи и отново да излязат на корта един срещу друг. През тази година той вече направи няколко запомнящи се мача срещу играчите от Топ 4 и показа, че не се страхува от тях. Действа рисковано, като човек обичащ “екстремните изживявания”. Но заради професионалната си кариера той не може да им се отдаде – няма как да скача с бънджи и с парашут. Така че този убийствен чаровник трябва да си набави адреналина на корта. Ако го направи има идеален шанс да диша във врата на звезди като Федерер и Надал. А подаръците, които получава... те са като тези, които гледате по филмите”, завършва изданието.