Григор Димитров загуби от номер 5 в мъжкия тенис Хуан Мартин Дел Потро с 6:3, 3:6, 4:6 в 1/8-финална среща от турнира в Париж. Аржентинецът вече имаше успех над Димитров през този сезон, побеждавайки го през февруари с 6:4, 6:4.

Димитров изигра силен първи сет, вина за което имаше и леката контузия на Дел Потро. Във втория сет травмата на аржентинеца отшумя, а заедно с това зачестиха грешките в играта на българина. В решителния трети сет Гришо продължи с колебливата игра, а при 4:4 не издържа психически и допусна пробив, след което и загуба.

Ако беше победил днес, Димитров можеше да излезе срещу Роджър Федерер, който спори с Филип Колшрайбер за място на 1/4-финалите.
 Загубата е втора за българина в последните 7 дни, след поражението именно от Федерер на турнира в Базел.

ПЪРВИ СЕТ
Сетът започна равностойно и двамата тенисисти взеха геймовете, в които сервираха. Гришо взе втори свой сервис за 2:1 и успя да пробие аржентинеца, след като успя да надделее след 40:40. След загубата на гейма Дел Потро поиска медицинска помощ и се наложи намесата на физиотерапевта. Въпреки проблемите, номер 5 в световната ранглиста успя да върне пробива на Гришо и направи резултата 4:2.
Димитров нямаше проблеми при сервиса си и поведе с 5:2, като след гейма отново проличаха проблеми с Дел Потро, който стана видимо по-бавен в разиграванията. Това не му попречи да спечели още един гейм и да доведе играта до 5:3 в полза на Гришо.
Българинът изостри играта и успя да пречупи видимо непълноценния на корта Дел Потро за 6:3.

ВТОРИ СЕТ
Преди началото на втората част Дел Потро отново потърси лекарска помощ, но реши да играе на обезболяващи и взе първия гейм след свой сервис. Димитров също взе гейма при свой сервис, въпреки че изоставаше с 30:40 след леко колебание в началото.
Аржентинецът продължи да играе от дъното на корта, а грешки на Димитров направиха резултата 2:1 за Дел Потро.
Гришо бе по-пасивен и в следващия гейм, а грешките му зачестиха. Силният сервис обаче му помогна да се измъкне от 40:15 в полза на съперника и да изравни геймовете - 2:2.
Дел Потро също показа силен сервис и взе поредния гейм за 3:2.
Колебанията на Димитров при геймовете, в които сервира продължиха и аржентинецът записа пробив за 4:2.
Гришо не се възползва от шансовете си в следващия гейм и го загуби за 5:2, въпреки някои добри отигравания.
Нови грешки на Димитров му създадоха проблеми и в този гейм, но успя да избегне пробива - 5:3.
Дел Потро нямаше проблем при сервиса си и затвори сета за 6:3.

ТРЕТИ СЕТ
Сетът започна с гейм след собствен сервис на Григор Димитров - 1:0. Дел Потро подобри играта си, видимо забравил контузията от първия сет и не без грешки на Гришо успя да вземе гейма за 1:1.
Българинът спечели подаването си за 2:1, но показа колебания при разиграванията в центъра на корта.
Дел Потро продължи с мощните сервиси и в четвъртия гейм като не остави шанс на българина за разигравания - 2:2.
Гришо отвърна със същото и взе сервис-гейма си без точка за съперника 3:2. По подобен начин се разви и шестия гейм - Дел Потро не сбърка при сервис и изравни геймовете - 3:3.
И Гришо бе безгрешен в сервис-гейма си, повеждайки с 4:3, а до края всяка грешка щеше да бъде фатална.
Играта продължи да се развива по обичайния сценарий от последните геймове и Дел Потро не допусна изненада при свой сервис - 4:4.
Тук дойде моментът, в който Димитров сгреши и бе пробит за 5:4 в полза на аржентинеца.
Григор не показа и в последния гейм на мача, че има сили за победа и отстъпи за крайното 6:4 в сета.