Григор Димитров отпадна от турнира в Монте Карло след загуба от датчанина Холгер Руне с 1-2 (6:7 (9:11), 6:3, 6:7 (2:7)) в мач от третия кръг на турнира. Това беше четвърти двубой между двамата, като балансът им вече е 2-2.

В следващата фаза датчанинът ще се изправи срещу Яник Синер (Италия) или Ян-Ленард Щруф (Германия).

Гришо побесня заради съперник, изкара си яда на съдията

Първият сет започна равностойно, като двамата нямаха възможности за пробив в първите пет гейма. В шестия Григор Димитров пропусна два шанса, за да бъде пробит в следващия гейм за 4:3.Гришо все пак успя да си върне загубеното при сервис на Руне за 5:5 и върна интригата в сета. Димитров поведе с 6:5 при свой сервис, след което се стигна до тайбрек. Там двамата записаха по няколко минипробива, след което Руне пропусна пет сет пойнта, за да спечели с 11:9.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Вторият сет започна с пробив в полза на Григор Димитров, след което съперникът му се хвана за рамото и поиска лекарска помощ. Българинът се ядоса и се оплака на съдията, но без резултат. Последва размяна на геймове, за да се стигне до пробив за Гришо за крайното 6:3 в сета.

Григор Димитров пропусна чудесна възможност за пробив във втория гейм на решитения трети сет. При 2:2 Руне също имасше възможност да пробие Димитров, но не успя. След това играта тръгна гейм за гейм, без възможности за пробив. При 6:5 в полза на Гришо, съперникът му поведе с 40:0, но българинът го догони и дори пропусна два мачбола. Стигна се до тайбрек, който започна отлично за Руне. Датчанинът поведе с 4:0, след което довърши със 7:2.

По-рано днес българинът отново излезе на корта, за да доиграе прекратения от снощи мач с Миомир Кецманович (6:4, 6:3).