Григор Димитров падна с една позиция в световната ранглиста на АТП, която беше оповестена тази сутрин. Най-добрият ни тенисист, който отпадна във втория кръг на Sofia Open в зала "Арена Армеец" през миналата седмица, вече е 24-и в подреждането с 1640 точки.

Третата ракета на страната Адриан Андреев записа ново рекордно класиране. 21-годишният софиянец достигна до полуфиналите на "Чалънджър" в Орлеан (Франция), с което се изкачи с 36 места до 211-ото в света (с 246 точки). 

Националът Александър Лазаров също бележи рекорден прогрес. Той записа победа в първия кръг на турнира на АТП в София със 7:5, 6:3 над чеха Иржи Лехечка и със 159 точки вече е 311-и в подреждането, с 23 места по-напред в сравнение с миналата седмица.

Испанският талант Карлос Алкарас остана на върха с 6740 точки, а Рафаел Надал измести Каспер Рууд (Норвегия) от второто място. Матадора има 5810 точки, а Рууд вече е трети с 5645 точки. 

Яник Синер (Италия), който не успя да защити титлата си в София, изпадна от топ 10, като беше изместен от десетата позиция от Хуберт Хуркач (Полша).