Григор Димитров официално приключи сезон 2013 със снощния мач срещу световния №5 Хуан Мартин Дел Потро. Българинът беше елиминиран от аржентинеца на 1/8-финалите на турнира от сериите "Мастърс" в Париж след 6:3, 3:6, 4:6.

"Тежък последен мач за годината, но играх срещу труден опонент. Все пак съм горд, че приключвам най-добрия сезон в кариерата си и гледам позитивно към 2014 година", написа първата ни ракета в профила си във "Фейсбук".

22-годишният Гришо има всички поводи да се гордее със сезона, в който отново подобри редица рекорди в българския мъжки тенис и реализира голяма част от поставените си цели.

Като се започне от това, че спечели първата си АТР титла - триумфът в Стокхолм, записа три от общо четирите си победи над представители на Топ 10 (включително и срещу действащия тогава №1 в света Новак Джокович), подобри  рекордното си класиране в ранглистата (№22 в света) и се превърна в първият българин, достигал до трети кръг на турнир от Големия шлем и 1/4-финал на "Мастърс".

Хасковлията е и първият роден тенисист, преминавал границата от спечелени 1 милион долара от наградни фондове, а освен това правейки го в един-единствен сезон. Григор Димитров завършва 2013-а със спечелени 1 045 866 щатски долара.

БЛИЦ припомня, че Гришо започна година под №48 в света, като вече се изкачи до 22-ата позиция и показа, че може да се представя достойно срещу най-добрите в спорта.

Несъмнено голямо постижение на българина също така е и това, че хвана за гадже световноизвестната Мария Шарапова.