Първата ни ракета Григор Димитров започна с трудна победа участието си в тазгодишното издание на Australian Open. Българинът елиминира квалификанта Иржи Лехечка от Чехия след  6:4, 4:6, 6:3, 7:5 и очаква срещата си във втория кръг с Беноа Пер. 

На пресконференцията след мача, продължил почти 3 часа, Григор бе видимо доста изморен. Българинът се оплака от трудните условия за игра, като отчете, че е бил доста измъчен от силния вятър. 

"Много труден първи мач. Това бяха най-тежките условия, в които съм играл тук", започна Димитров на брифинга. 

 Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

"Винаги е подвеждащо да се сблъскаш със съперник, с когото не си играл. Младо момче, изкачва се в класирането, вече имаше три мача в турнира, много увереност и нямаше какво да губи, но се радвам, че успях", каза българинът.

Григор добави, че няма лесни мачове в Големия шлем и отсъствието на Новак Джокович не прави задачата по-лека. "Всеки се е фокусирал върху своята половина на корта. Днес се изправих срещу съперник, който играе прекрасен тенис, поздравявам го. Всеки мач е оспорван. Не можеш да си кажеш, че даден двубой не е част от схемата, просто трябва да излезеш и да преодолееш седем съперника, ако искаш да спечелиш турнира", каза Димитров. 

"Винаги се опитвам да открия нещо ново по време на почивката между сезоните. Не е задължително да е свързано с тениса – обичам да ходя във фитнеса, да изкачвам планини, да карам колело. Това е начинът ми на живот. Най-трудното е, когато започнеш да играеш повече тенис, обаждат се нервите, развълнуваш се. Тогава става по-сложно. Тогава просто си припомням защо започнах да се занимавам с тенис. Всяка година оценявам спорта по различен начин", добави Григор Димитров.