Григор Димитров подобри с позиция класирането си в ранглистата на ATP и от тази седмица вече е №19 в света. Бившият №3 има в актива си 1,772 точки. Той спечели два мача на сингъл в отборния турнир ATP Cup – срещу Дан Еванс от Великобритания и срещу Раду Албот от Молдова. Заедно с Александър Лазаров поднесоха голямата изненада, побеждавайки на двойки опитните британци Джейми Мъри и Джо Солзбъри.

Сега за Димитров предстои демонстративният турнир Kooyong Classic, който се провежда в Турак – вътрешно предградие на Мелбърн, от 14 до 16 януари. „Мейджърът“ в Мелбърн започва на 20 януари.

Огромен прогрес направи Димитър Кузманов. На ATP Cup втората ни ракета надигра Стив Дарси от Белгия и Александър Козбинов от Молдова. Така регистрира скок с 94 места и вече №323.

Третата ни ракета Александър Лазаров взе три участия на двойки заедно с Григор Димитров. Превърна се в герой срещу британската двойка Джейми Мъри/Джо Солзбъри, а срещу молдовците и белгийците двамата с бившия №3 допуснаха поражения. На сингъл, Алекс вече е №513, отчитайки подобрение с четири места. На двойки обаче вече е със 109 напред – до №326, като е и най-високо ранкираният българин.

В топ 10 водач остава Рафаел Надал с 10,235 точки, следван от Новак Джокович (9,720 т.) и Роджър Федерер (6,590 т.). Даниил Медведев и Доминик Тийм допълват петицата. Стефанос Циципас е №6, после е Александър Зверев, а Матео Беретини е №8. Роберто Баутиста Агут се мести една позиция напред до №9, докато Гаел Монфис е десети.