Григор Димитров проведе дълга тренировка със световния №1 Новак Джокович преди началото на участието им на турнира от сериите Мастърс 1000 в Рим. 

Българинът и сърбинът излязоха на кортовете във „Форо Италико“ в италианската столица, а заниманието им беше изгледано от доста фенове. Някои от тях се изправиха на крака и аплодираха звездите след ефектните им отигравания.

Гришо започва в Рим срещу някой измежду Себастиан Офнер (Австрия) и Йошихито Нишиока (Япония), които се срещат утре. 

Новак Джокович ще играе с Роман Сафиулин или квалификант на старта във Вечния град.

Гришо и Ноле бяха поставени сред тримата фаворити за спечелване на петия за годината турнир от сериите Мастърс 1000 – в Рим. Другият е Рафаел Надал, който е рекордьорът по трофеи в надпреварата (10). Това са предположения на Асоциацията на професионалните тенисисти – ATP Tour.

Джокович има да защитава в Рим 180 точки, а Гришо и Надал нямат.

"Спокойно, Димитров прави най-добрия си сезон от 2017 г. насам, когато спечели славата на Финалния Мастърс на осемте най-добри. Българинът е с баланс от 22 успеха и 7 поражения през 2024 г., включително титла в Бризбейн и финали в Марсилия и Маями. Тъй като той няма да защитава точки от този турнир, може да добави много през следващите две седмици. Димитров, който е девети по спечелени точки от старта на сезона, които определят кои 8 състезатели ще играят на Финалния Мастърс в Торино, достигна до полуфиналите в Рим през 2014 г. и до четвъртфиналите през 2020 г. Той ще открие своя турнир срещу Йошихито Нишиока или Себастиан Офнер", написаха от АТП.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!