Най-добрият ни тенисист Григор Димитров тренира със световния номер 1 Новак Джокович преди серията от мини турнири Adria Tour.

"Здравейте всички. Добре дошли на тренировката ни. Григор пристигна, много съм развълнуван. Той е първият играч, който вече е тук", каза 17-кратният шампион от "Големия шлем" във видео, което сподели в "Инстаграм" и добави: "Времето е прекрасно. Много съм доволен."

Както БЛИЦ СПОРТ писа, първата ни ракета пристигна във вторник вечер в Белград и още на летището го изненада топлото посрещане, като на крака го очакваха Ноле и по-малкият му брат Джордже, който е директор на Adria Tour. Сърдечната прегръдка между Джокович и Димитров бе широко отразена в медиите в западната ни съседка.

Григор сподели задоволството си от ситуцията в Сърбия около коронавируса, а сред първите му въпроси към домакините бе дали маските са задължителни.

"Мерките в САЩ са много по-строги, отколкото у нас в момента и Григор се зарадва, защото ще може по-лесно да се адаптира към новата среда и да започне подготовка за турнира. Благодарим му, че прие да подкрепи нашата благотворителна инициатива. Привилегия е да имаме такъв шампион тук", коментира Джордже Джокович.

"Радвам се, че вече съм в Белград. Развълнувам съм, че ще играя през уикенда", пък добави Гришо, който заедно с братята Джокович не оказа молби за автографи и снимки от фенове на летището.

Първата ни ракета ще научи съперниците в групата си късно в петък вечерта, когато ще бъде теглен жребият. В събота двубоите започват в 15 ч., а от 20 ч. е вечерната сесия. Финалът на надпреварата в Белград ще е от 21 ч. в неделя. Димитров е заявен и за втория мини турнир в хърватския град Задар на 22 и 21 юни.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@adriatourofficial

Публикация, споделена от Novak Djokovic (@djokernole) на