Най-добрият български тенисист Григор Димитров от вчера е на 390 км от София. Той пристигна в Белград за участието си в благотворителния турнир „Adria Tour“. Гришо беше посрещнат на летище „Никола Тесла“ от организатора на веригата Новак Джокович и брат му Джордже.

Димитров кацна на летище „Никола Тесла“ в Белград с полет от Цюрих, след като прекара 17 часа във въздуха при придвижването си от САЩ до Балканския полуостров. Гришо е пристигнал в сръбската столица със своя треньор Кристиан Гро, с когото работи от декември 2019 г.

Един от първите въпроси, които българският тенисист е задал на Джокович е свързан с това дали в Сърбия е задължително носенето на предпазни маски и се е поинтересувал от ситуацията с коронавируса в страната.

„Здравейте, току що кацнах в Белград. Радвам се, че съм тук. Развълнуван съм заради предстоящия турнир през уикенда. Надявам се, че ще са забавляваме. Щастлив съм, че тенисът се завръща“, обяви Димитров в специално обръщение за „Adria Tour“.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

„В последно време Григор беше в Америка и оттам пристигна в Сърбия. В САЩ мерките са много по-строги в момента и затова се зарадва, че тук ситуацията е по-облекчена, тъй като по-лесно ще може да се подготви за участието си в турнира“, обясни Джордже Джокович.

„Благодарим на Димитров, че откликна положително на нашата покана и прие да бъде част от хуманитарната мисия, която е есенцията на турнира. Привилегия е да посрещнем в Белград такъв шампион. Искам да ви припомня, че той има осем титли от АТР през кариерата си, включително и Финалния Мастърс през 2017 г.“, допълни братът на Ноле.

В петък ще бъде теглен жребият на „Adria Tour“ за мачовете през уикенда в Белград. Всички 4800 билета вече са продадени за първата спирка на събитието в столицата на Сърбия. Мачовете са до 4 гейма във формат 2 от три сета. Победителите в групите се срещат на финал в неделя.

Фондацията на Джокера е организатор на събитието, както и на подобни надпревари в хърватския град Задар (20-21 юни), Черна гора (27-28 юни) и Босна и Херцеговина (3-4 юли). Според предварителната информация, Гришо ще участва и на турнира в Задар. Всички събрани средства ще бъдат дарени за редица програми за подпомагане на детското образование.