Мачът на Григор Димитров с Миша Зверев на старта на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Монреал ще бъде тази вечер. Двубоят е втори от програмата на корт "Banque Nationale", където срещите започват в 19:30 часа българско време. В първата спорят Кей Нишикори и Гаел Монфис, а след тях на корта излизат Димитров и Миша Зверев.

Българинът е поставен под номер 7 в схемата на надпреварата. Григор почива в първи кръг, а германецът Зверев, който е на 26-ото място в световната ранглиста, елиминира трудно квалификанта Норберт Гомос от Словакия - 6:4, 6:7(7), 6:3.

Димитров има само един мач срещу по-големия от синовете на бившия ас Александър Зверев. През февруари тази година на турнира в зала в Ротердам Гришо се наложи над четвъртфиналиста от Откритото първенство на Австралия Миша Зверев с 6:7(4), 6:2, 6:4.

Снощи Димитров започна с успех участието в схемата на двойки. Първата ни ракета и Хуан Мартин дел Потро победиха Райън Харисън и Майкъл Винъс с 6:3, 6:2 в среща от първия кръг. 

Григор ще трябва да излезе отново на корта само часове след мача си със Зверев. По-късно през нощта е срещата на българина и Дел Потро срещу легендарните братя Боб и Майк Брайън. Мачът е последен от програмата на корт №5.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ НА МАСТЪРСА В МОНРЕАЛ