Григор Димитров ще започне във вторник участието си на Мастърса в Монте Карло, а първият му противник е Марсел Гранойерс, достигнал до финала на провелия се през миналата седмица АТР турнир в Казабланка. Двубоят между двамата е втори в програмата на "Корта на принцовете" и ще започне около 13:00 - 13:30 часа българско време или веднага след края на Жил Симон - Теймураз Габашвили, които започват в 11:30 ч. Мачът ще може да се наблюдава на живо в интернет, като БЛИЦ ще ви предложи картина.

Въпреки че изостава с 0-2 в преките двубои (4-6 6-2 5-7 на твърди кортове в Сеговия през 2009 г. и 4-6 4-6 на Мастърса в Монреал през миналия сезон), Гришо е фаворит в утрешния сблъсък с Гранойерс, пише tenniskafe. Букмейкърите оценяват шансовете му на 1.36, докато коефициентът за победа на испанеца е 3.00.

Успее ли да оправдае предварителните очаквания, във втори кръг Димитров ще срещне нов испанец - това е започналият от квалификациите Алберт Рамос, справил се днес с Ярко Ниеминен, надигравайки го с 6-2 7-5. Освен мачa на Григор Димитров, програмата в Монте Карло включва и други интригуващи сблъсъци като тези междu Цонга - Колшрайбер, Ферер - Шарди, Бердих - Турсунов, Чилич - Вердаско и сблъсъкa между Монтанес и миналогодишния шампион Новак Джокович. Роджър Федерер и Рафаел Надал ще играят в сряда.