Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира на трева в Нотингам, с награден фонд 42 500 евро. Надеждата на тениса ни се наложи в драматична среща над Алекс Богданович (Анг) с 4:6, 6:4, 7:4. Бившата първа ракета на Острова е на 196-о място в света в момента. Както е известно, Григор достигна до основната схема като щастлив губещ заради отказването на Николас Лапенти.

За класирането си на четвъртфинал Гришо ще получи 1245 евро от наградния фонд и 13 точки за ранглистата, в кяото прогресира с всяка изминакла седмица и вече се намира на 344-ата позиция. В 1/4-финалите на турнира Григор ще се изправи срещу петия в схемата представител на Сърбия Илия Божоляц, който днес спечели мача си срещу Себастиан Грожан заради отказване на френската легенда. Божоляц е на 131-ото място в ранглистата.  

Само след седмица Григор Димитров ще играе с "уайлд кард" в силния турнир на трева в Куинс, което ще е един вид загрявка за първото му участие при мъжете в най-престижния тенис турнир – третия от Големия шлем за годината "Уимбълдън". Миналата година Гришо грабна титлата при юношите в тази надпревара, а сега ще мери сили и с мъжете. 

В Лондон българинът ще може да играе отново с Рафаел Надал и Жил Симон, от които записа драматични загуби през февруари. Сред най-добре поставените състезатели ще са още Анди Мъри, Анди Родик, Гаел Монфис, Марин Чилич, Джеймс Блейк, Марат Сафин, Иво Карлович, Марди Фиш, Фелисиано Лопес и други./БЛИЦ