Престижният демонстративен тенис турнир "Куйонг Класик" в Мелбърн събира ежегодно звездни имена в световния тенис за финална репетиция преди Аустрелиън Оупън. Този сезон сред големите фаворити е Григор Димитров. 

Първият мач на българина ще бъде във вторник. Димитров ще спори с Борна Чорич от Хърватия. Програмата стартира в 4:00 часа българско време, когато на корта ще излязат бившата половинка на Гришо Мария Шарапова и Лаура Зигемунд. Веднага след тях (около 6 часа) е срещата между българина и Чорич, който в момента е на 28-ото място в световната ранглиста. 

Третият мач от програмата на първия ден е Милош Раонич - Уу Сан Куон, а четвъртият още не е обявен от организаторите.

С БЛИЦ ще може да проследите директно срещата на Григор. Мачовете от турнира ще бъдат излъчвани по Диема Спорт.

Припомняме, че в края на август Димитров и Чорич трябваше да играят на US Open, но хърватинът се отказа заради контузия и нашето момче се класира напред без игра. 

Турнирът "Куйонг Класик" ще продължи до 17 януари. Провежда се в Турак - вътрешно предградие на Мелбърн.

Конкуренцията на Димитров в схемата на турнира е много силна - шампионът от US Open 2014 Марин Чилич, победителят във финалния Мастърс от 2019 г. Стефанос Циципас, финалистът от Уимбълдън 2016 Милош Раонич, местният любимец с необуздан нрав Ник Кирьос, сензацията от София Оупън 2019 Матео Беретини, Кевин Андерсън, Ришар Гаске, Борна Чорич и Уу Сан Куон.

"Куйонг Класик" се провежда от 1988 година, като в списъка на победителите са легендарните Пийт Сампрас, Андре Агаси и Роджър Федерер, както и Лейтън Хюит, Анди Родик, Фернандо Вердаско и Давид Налбандиан.